HABER ARŞİVİ

22
23 NİSAN

 23 Nisan 1920, ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplandığı gündür. Bu gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak benimsenmiştir. Yıllardır da böyle kutlanmaktadır. 23 Nisan’a bir Çocuk Bayramı gözüyle bakmak yeterli değildir. Üzerinde durulması gereken nokta, ULUSAL EGEMENLİK kavramıdır, bu bayramın NEDEN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLDİĞİ‘dir.

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacaktır ve ülkenin yönetimini ileride ellerine alacaklardır. Ülke sorunlarına şimdiden sahip çıkmalarından daha doğal bir durum olamaz. Çocuklarımıza bunun bilincini vermek gerekir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde bunu vurgulamakla, çocuklarımızı ileriye dönük yetiştirmekle geleceğimizi güven altına almış oluruz.

[Devamını oku...]

12
MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

 Peygamberimiz Mekke'de, evinde iken veya Kâbe'de bulunduğu sırada Cebrâil a.s. bazı meleklerle birlikte gelerek Efendimizi Yüce Allah'ı ziyarete davet ettiler. Sonra ziyarete hazırlık için Peygamberimizin mübarek göğsünü açtılar, kalbini zemzem ile yıkadıktan sonra hikmet ve iman nuru ile doldurdular.

Daha sonra Cebrail a.s. Peygamberimizi Burak adlı bir bineğe bindirerek birlikte Kudüs'teki Mescîd-i Aksa'ya geldiler. Burada Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve diğer bazı peygamberler tarafından karşılandı. Hz. Peygamber imam olarak diğer peygamberlere namaz kıldırdı.

Namazdan sonra Peygamber Efendimiz, Beytü'l-Makdis'te kurulan bir Miraç'la ve yanında Cebrail ile birlikte göğe yükselmeye başladılar. Göğün birinci katında Hz. Adem, ikinci katında Hz. İsa ve Yahya, üçüncü katında Hz. Yusuf, dördüncü katında Hz. İdris, beşinci katında Hz. Harun, altıncı katında Hz. Musa ve yedinci katında Hz. İbrahim ile görüştü. Cebrail ile birlikte yükseliş Sidretü'l-Münteha'ya kadar sürdü.

Cebrail, "Buradan bir parmak ucu ileri geçecek olursam yanarım" diyerek Sidretü'l Münteha'da kaldı. Hz. Peygamber buradan itibaren Refref adlı başka bir binekle yükselişini sürdürdü. Bu yükseliş sırasında Cennet ve nimetlerini, Cehennem ve azabını müşahede etti. Sonunda Yüce Allah'ın huzuruna kabul edildi. Kendisine ümmetinden Allah'a sirk koşmayanların Cennet'e gireceği müjdelendi, Bakara suresinin son ayetleri verildi ve beş vakit namaz farz kılındı. Sonra yeniden Refref ile Sidretü'l-Münteha'ya, oradan Burak'la Kudüs'e, oradan da Mekke'ye döndürüldü.

[Devamını oku...]

22
REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

  Yüce Allah mübarek Regaip kandili hürmetine hayatın şereflisini, rızkın bereketlisini, vücudun sıhhatlisini, ahlakın faziletlisini, evladın edeplisini nasip ve müesser eylesin. Hayırlı Kandiller…

[Devamını oku...]

18
18 MART

 Çanakkale Cephesi I Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmış bir cephedir Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusu olağanüstü bir başarı göstererek onbinlerce şehit vermesine karşın düşmana geçit vermemiştir

İngiliz savaş gemileri, Nusret mayın gemisi ile bir gece önce gizlice döşenen mayınlara çarparak, Boğazın derinliklerine gömülmüştür (18 Mart 1915)
Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir’de düşmanı yenerek önemli başarılar elde etmiştir “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözünü Türk askerine söyleyerek, savaşın ne pahasına olursa olsun kaybedilmemesi gerektiğine işaret etmiştir 

[Devamını oku...]

30
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

 

Evinize mutluluk, dünyaya huzur getirmesi temennisi ile yeni yılınızı kutlar sağlık ve esenlik dileriz.

[Devamını oku...]

29
MEVLİD KANDİLİ

  Tüm Müslüman Aleminin Mevlid Kandilini Kutlar. Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz.

[Devamını oku...]

24
24 Kasım Öğretmenler Günü

   24 Kasım Öğretmenler Günü, Tüm öğretmenlerin öğretmen gününü kutlarız ..


Gerede Kültür, Kalkınma ve Danışma Vakfı

[Devamını oku...]

09
10 KASIM

 Ulu Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebedi aleme intikal edişi hiç kuşku yok ki Türk ulusunu derin bir üzüntüye sevketmiştir. O’nun ani ve apansız aramızdan ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden sarsmakla kalmamış, dünya üzerinde diğer milletler arasında da büyük bir yankı uyandırmıştır. Atatürk’ün ölümünün hemen arkasından dünya liderleri tarafından yapılan tüm açıklamaların ortak noktası, O’nun dünyaya gelmiş çok nadir bir dahi olduğu, büyük devlet adamlığı ve diğer dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur. Atatürk, reformcu ve ileriyi görebilen niteliklerinin yanında aynı zamanda büyük bir komutan da. Türk Milli Mücadelesine yön vermiş, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” diyerek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi kuşkusuz ki o olmuştur.

Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkânsız olan bir çok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Tanzim ederek hayata geçirdiği devrimler ile Türk ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur. İçine birçok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiş olan bu büyük lider; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını ve bunun ise çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir.

[Devamını oku...]

28
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

 Bugün bizim için önemli ve değerli bir gündür. Çünkü bugünde, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet kurulmuş ve insanlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır. Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten ulu önder Atatürk'ün de dediği gibi : " Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir." Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin Cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Bağımsızlık , özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir.Cumhuriyete kavuşmamız tabiki de kolay olmamıştır.Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşıp, kanlarını ve canlarını vermişlerdir.


[Devamını oku...]

20
SMS YOLUYLA MÜLAKATA ÇAĞIRILAN ÖĞRENCİLERİN YANLARINDA GETİRMESİ ZORUNLU EVRAKLAR.

 1- Üniversiye Kayıt Yaptırdığı ÖSYM Sonuç Belgesi

 2- Konut Kredisi Kullananların Bankadan Alacakları Borç Durumu ve Ödenen Taksitleri Gösteren Onaylı Banka Extresi

[Devamını oku...]

Sayfa 9 / 15İlk   Geri   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  İleri   Son