HABER ARŞİVİ


12

 Peygamberimiz Mekke'de, evinde iken veya Kâbe'de bulunduğu sırada Cebrâil a.s. bazı meleklerle birlikte gelerek Efendimizi Yüce Allah'ı ziyarete davet ettiler. Sonra ziyarete hazırlık için Peygamberimizin mübarek göğsünü açtılar, kalbini zemzem ile yıkadıktan sonra hikmet ve iman nuru ile doldurdular.

Daha sonra Cebrail a.s. Peygamberimizi Burak adlı bir bineğe bindirerek birlikte Kudüs'teki Mescîd-i Aksa'ya geldiler. Burada Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve diğer bazı peygamberler tarafından karşılandı. Hz. Peygamber imam olarak diğer peygamberlere namaz kıldırdı.

Namazdan sonra Peygamber Efendimiz, Beytü'l-Makdis'te kurulan bir Miraç'la ve yanında Cebrail ile birlikte göğe yükselmeye başladılar. Göğün birinci katında Hz. Adem, ikinci katında Hz. İsa ve Yahya, üçüncü katında Hz. Yusuf, dördüncü katında Hz. İdris, beşinci katında Hz. Harun, altıncı katında Hz. Musa ve yedinci katında Hz. İbrahim ile görüştü. Cebrail ile birlikte yükseliş Sidretü'l-Münteha'ya kadar sürdü.

Cebrail, "Buradan bir parmak ucu ileri geçecek olursam yanarım" diyerek Sidretü'l Münteha'da kaldı. Hz. Peygamber buradan itibaren Refref adlı başka bir binekle yükselişini sürdürdü. Bu yükseliş sırasında Cennet ve nimetlerini, Cehennem ve azabını müşahede etti. Sonunda Yüce Allah'ın huzuruna kabul edildi. Kendisine ümmetinden Allah'a sirk koşmayanların Cennet'e gireceği müjdelendi, Bakara suresinin son ayetleri verildi ve beş vakit namaz farz kılındı. Sonra yeniden Refref ile Sidretü'l-Münteha'ya, oradan Burak'la Kudüs'e, oradan da Mekke'ye döndürüldü.

Okunma Sayısı: 1357
resim