HABER ARŞİVİ

31
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

 2021 YILININ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNE VE DÜNYAYA SAĞLIK HUZUR MUTLULUK GETİRMESİ DİLEĞİYLE.

[Devamını oku...]

09
10 KASIM

 Ulu önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin ardından Türk ulusunun yanı sıra tüm dünya ve dünya liderleri Atatürk'ü, yaşamın en nadir dahi olduğunu, devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalarıyla onu yaşatmıştır. Yenilikçi, ileri görüşlü olduğu gibi büyük bir komutan olan Atatürk, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile Türk halkının zafer kazanmasında önemli rol oynamıştır. Sadece savaşlarla yetinilmeyeceğini kanıtlayarak yeni Türkiye için birçok devrim yaparak Türk milletini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçladı. Son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Ulu Önder; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" sözüyle Cumhuriyeti Türk milletine emanet etmişti.

[Devamını oku...]

28
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

 Türk halkı için , milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi.

[Devamını oku...]

27
MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

  İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye '' denir.

[Devamını oku...]

29
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

 Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından Yunan Orduları İzmir'e kadar takip edildi ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtarıldı. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşti ancak 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da ''Başkumandan Zaferi'' adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı adıyla kutlanmaya başlandı.

[Devamını oku...]

30
KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

 Hz. İbrahim ve eşi Sare'nin çocukları olmuyordu. O zamanın şartlarına göre çocuk sahibi olabilmesi için kocasının başka biriyle evlenmesine rıza göstermiş. Hacer isimli bir hanımla Hz. İbrahim ikinci evliliğini gerçekleştirdi. Hz. İbrahim'in Hacer'den İsmail adında bir oğlu oldu. Çok sevinmeleriyle beraber Sare çok kıskanmış ve huysuzluk çıkardı. Hz. İbrahim Allah'a sürekli Sare'den bir oğlu olması için yalvardı ve duasının kabul olması durumunda oğlu İsmail'i kurban edeceğini söyledi.

Aradan aylar yıllar geçti ve Hz. İbrahim'in 100 yaşından sonra ilk eşi Sare'den İshak adını verdikleri bir oğlu oldu. Oğlu doğduktan sonra bir gece rüyasında Hz. İbrahim'e adağını hatırlattı. Hz. İbrahim İsmail'i kurban edeceği sırada kendisine bir koç gönderildi ve "Ey İbrahim, gerçekten rüyana sadakat gösterdin ve dediğimizi yaptın. Şüphe yok ki biz, güzel işler yapanları işte böyle mükafatlandırırız." dendi. 

[Devamını oku...]

23
RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

 Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocukların, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.

[Devamını oku...]

19
KADİR GECESİ

 

Kadir Gecesi, yüce dinimiz İslam’ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir. Kadir Gecesi, İslam güneşinin, Kuran meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir. Bu gece, kalbi Kuran nuru ve peygamber müjdesi ile parlayan, alnı secde izleri ile nurlanan müminler için af ve mağfiret gecesidir.

[Devamını oku...]

18
19 MAYIS

 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

[Devamını oku...]

22
23 NİSAN

 23 Nisan 1920'de 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

23 Nisan, 27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam edildi.

[Devamını oku...]

Sayfa 5 / 15İlk   Geri   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  İleri   Son