BURSLAR HAKKINDA GENEL BİLGİ

 
BURSLAR HAKKINDA GENEL BİLGİ
 
 
 
GERKAV Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Burslar, 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir. Burs başvurusu yapan öğrencilerimizin gerkav.org sitemizde bulunan Geredemizin tarihi ve kültürü ile ilgili yazıyı okumaları önem arz etmektedir. Mülakata gelen öğrencilerimize konu ile ilgli sorular yöneltilecektir. Burs alabilmek için önemli bir kriterdir.
 
 
 
Gerkav yönetimi 2010-2011 yılından itibaren burs başvuru sisteminde değişiklik yapmıştır. Burs başvuruları internet üzerinden öğrenci başvuru formu doldurularak kabul edilmektedir. Özel olarak hazırlanan program sayesinde her öğrenciye girmiş olduğu bilgiye göre sistem otomatik puan vermektedir. Yönetim kurulu bu puanları baz alarak liste hazırlamaktadır. Birinci incelemede listedeki öğrencilerin bilgilerinin doğruluğu tespit edilmektedir. Daha sonra öğrencilerle hem tanışmak hem de Gerkav’ı tanıtmak maksadıyla öğrenciyle birebir mülakat yapılmaktadır. Gerkav burs verirken hakkaniyetli ve hassas davranma gayreti içindedir. Yine de gelebilecek şikayetler Gerkav yönetimi tarafından değerlendirilmektedir.
 
 
 
GERKAV Bursları üniversiteye yeni giren öğrencilere aşağıda belirtilen koşullarda verilmektedir. Yüksek lisans ve yurt dışında okuyan öğrencilerine burs verilmemektedir.
 
 
 
Öğrenimine başarıyla devam eden öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder. Bursiyerlerin başarı ve disiplin durumları her dönem başında bursiyer öğrencilerden belgelendirmeleri talep edilir.
Tüm dönemler toplamı alttan 3'den fazla dersi olan öğrencilerin bursu kesilir, Ancak 3 ders ve altına düşürdüğünü transkript göndererek belgeleyen öğrencinin bursu devam ettirilir 

Vakıf Yönetimi tarafından istenen bilgi ve belgeleri zamanında iletmeyen, başarısız olan, disiplin cezası alan, okul ile ilişkisi biten öğrencilerin bursları kesilir. 

 

Burs Başvuru İçin Tıklayınız