Ekonomi

İlçe ekonomisi dericilik başta olmak üzere, tekstil, tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerde ilçe ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Sanayi, Ticaret, Bankalar ve Kooperatifler:


Deri Sanayi:

Şehrin kuruluşundan bugüne çalışan en eski işyerleridir. Halen İstanbul'dan sonra ikinci büyük ham deri işleme fabrikaları halinde çalışan bu sektör geleceğe yönelik organize sanayi olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Sanayide elde edilen ürünler özellikle Rusya başta olmak üzere İran, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'ya pazarlanmaktadır.


Deri Organize Sanayi:

1997 yılında 100 hektarlık alan üzerine kurulan Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesinde arıtma tesisi yapılmış, onun dışında bir yapılaşma yoktur.


Karma Organize Sanayi:

1993 yılında 100 Hektar üzerinde kurulmuştur. Nova Orman Ürünleri, Gerede Tekstil ve Gentuğ firmaları faal durumdadır.


Küçük Sanayi Sitesi:

İlçe halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur. Site tamamen dolu olup, % 80 kapasite ile çalışmakta ve ihtiyaca cevap verememektedir. Bu nedenle Ramazan Dede Sanayi Sitesi Konut Kooperatifi kurulmuş olup, aktivite kazanması için çalışmalar yapılmaktadır. Küçük sanayi sitemizde oto bakım onarım atölyeleri ve mobilyacı-marangozlar bulunmaktadır.


Bankalar

İlçemizde T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'nın birer şubesi bulunmaktadır. Toplam banka sayısı 5'dir.


Kooperatifler

İlçe Ticaret ve Sanayi Odasının kayıtlarına göre, İlçemiz genelinde muhtelif alanlarda faaliyet gösteren 10 Kooperatif vardır.


Yeraltı Zenginlikleri:

İlçemiz maden varlığı bakımından zengin değildir. M.T.A. envanterine göre Ahmetler ve Yörükler Köyünde maden suyu, Aktaş, Salur Köylerinde manganez, ayrıca Ovacık Köyü ve çevresinde kaplıca suyu tespit edilmiştir.