HABER ARŞİVİ


24

5 Ağustos 2011'de Ankara Kratya Düğün ve Toplantı salonun'da yapılan İftar programının 2. si Esentepe Havuzlu Bahçe Uzman Restoranda 7 Ağustos 2011 Pazar günü gerçekleştirildi.


ANKARA:


İftar yemeğine 60’a yakın bursiyer öğrenci katılırken, 160 civarında burs veren Geredeli iş adamı katıldı. İftar programına Kuran-ı Kerim okumada Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü Geredeli Güney köylü Hafız Abdurrahman‘ın Kur’an tilaveti ile başlanırken yine Ezan okumada Dünya birincisi olan hafız Abdurrahman’ın akşam ezanını okumasıyla birlikte iftar yemeği ile devam etti. İftar yemeği ardından açılış konuşmasını yapan Gerkav Yönetim Kurulu Başkanı M.Ziya Kahraman; 2 dönemdir başkanlığını sürdürdüğü yönetim kurulunun faaliyetlerinden bahsederek bilgilendirmede bulundu. GERKAV Başkanı Ziya Kahraman’ın ardından mikrofonu Prof.Dr. Bünyamin Erul aldı ve bu toplantı için seçtiği ayet ve hadislerden bahsederek sözlerini sonlandırdı. Eski ve yeni bursiyerlerin duygu ve düşüncelerini ise Orman Yüksek Mühendisi Kemalettin Özçelik, Öğrenci Hülya Doğançay, Uçak Mühendisi Selim Kılıç, Öğrenci Mehmet Eker dile getirdi. Teşekkür konuşması ile iftar yemeği son bulurken Bolu Eski Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve GERKAV’ın eski bursiyeri ve bugün Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’de nezaket ziyaretinde bulundular.

GEREDE:


İftar programına GERKAV yönetimi, burs katkısı yapan hayırseverler ve GERKAV'dan burs alan mezun olmuş ve halen eğitimlerine devam eden öğrencilerle, kalabalık davetli gurubu katıldı.


Beklenenin üzerinde katılımın olduğu programda öğrencilerle GERKAV yönetimi ve davetlilerin birlikte oturdukları iftar sofralarında samimi ve sıcak bir hava bizleri sevindirdi.


İftar sonrası, akşam namazına müteakip yapılan konuşmalarda;


GERKAV yönetim Kurulu Başkanı M.Ziya Kahraman yaptığı konuşmada GERKAV’ın faaliyetleri içinde ilk sırayı alan öğrenci burslarının sayısının artırılması için desteğe ihtiyaçları olduğunu, mevcut burslar dışında yeni öğrencilere de daha fazla burs verebilmek için Geredeli hayırseverlerden daha fazla katılım istedi. Bu yıl 229 öğrenciye burs verildiğini bunlardan 126’sının kız öğrenci 103 kişinin de Erkek öğrenci olduğunu söyleyen başkan köyler arasındaki dağılımında Gerede civarında 90 köyden 75 farklı köy nüfusuna kayıtlı öğrenciye burs verildiğini yineledi. Bursların dağıtımında referans sistemini kaldırdıklarını, internet üzerinde yapılan başvurular öncelikle özel yaptırılan bir programla ihtiyaç durumlarına göre puanlandırma yapıldığını. Sonrasında yönetimden oluşan bir kurul öğrenciyi tanıyan kişilere ulaşılarak teyitleri yapılıyor. GERKAV burs kurulu mevcut ve gelebilecek bütçeyi baz alarak puanlama sırasına göre belirli sayıdaki öğrenciyle yüz yüze görüşerek ikinci bir değerlendirme raporu hazırlıyor. Bilgilerin yanlış olduğu aslında çok da ihtiyacı olmadığı anlaşıldığında o öğrenciyi eleyip diğer bir öğrenciyi listeye alıyor. Hakkaniyet ve asıl ihtiyacı olanları seçmede çok hassas olan GERKAV kurulu öğrencilerin verdikleri cep telefonlarına sms ve tebligatla duyurularını yapıyor. Başkan Ziya Kahraman Burs alma kriterlerinde altını çizerek köy isimlerinin, referansların, ikametlerin belirleyici rol olmadığını söyledi. Detaylı olarak web sayfasından da bilgi alınabileceğini söyleyen Başkan çalışmalarının Gerede ve Geredeli gençlerin eğitimi için olduğunu yineledi. Burs verebilmek için hemşerilerimiz olan iş adamlarının kapılarını çaldıklarını fakat ciddi bir zaman almasında dolayı bir çok hemşerimize de ulaşamadıklarını söyleyen başkan bu konuda iş adamlarımızdan daha hassas ve duyarlı olmalarını istedi.


M.Ziya Kahraman'dan sonra söz alan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü GERKAV bursu katkısıyla eğitimin yapmış olmanın kendisine verdiği gurur ve sevinçle, seçilmiş olduğu vekillik görevinde de Gerede için yapılacak her faydalı projenin gerçekleşmesi için çalışacağını belirtti.


Belediye Başkanı Ömer Baygın'da konuşmasında Gerede için her türlü çalışmada mecburen hemşerilerimize başvuruyoruz diyerek, Gerede'nin gelişmesinde GERKAV'ın rolü için işadamlarının desteğinin önemini vurguladı.


Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ENSAR Vakfı kurucularından rahmetli Ahmet Şişman'ın ağabeyi Vahit Şişman, yaptığı duygu dolu konuşmasında geçmişte uzun yıllar Esentepe Güreş Ağalığı yaptığını ama o zamanki güç ve enerjisini vakıf çalışmalarına harcamamış olduklarına pişman olduğunu belirterek, öğrenciler için vakfedilen çalışmaların önemini ENSAR Vakfı çalışmalarından örneklerle anlattı.


GERKAV'dan burs alan öğrencilerin yaptıkları samimiyet ve içtenlik dolu teşekkür konuşmaları ilgi ile dinlendi.


İftar programı Gerede dışından gelen dostların hasret giderme konuşmaları ile tamamlanırken, GERKAV 2011 Bülteni de katılımcılara dağıtıldı.

Okunma Sayısı: 2345
resim