HABER ARŞİVİ


21

GERKAV, 12 Temmuz Ankara’da, 20 Temmuz Gerede Esentepe’de Bursiyer öğrencileri ve Hayırsever hemşerilerimizi iftar yemeğinde bir araya getirdi.

 

Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (GERKAV) 12 Temmuz 2013 Cuma günü Ankara’da iftar programı düzenledi. Gerede nüfusuna kayıtlı yüzlerce öğrenciye her yıl burs imkânı sunan GERKAV’ın iftar programına Ankara Milletvekili Hemşerimiz Prof.Dr. Seyit Sertçelik, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Eski TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ekonomi Baş Danışmanı hemşerimiz Dr. İbrahim Çakır, Ak Parti İl Başkan yardımcısı iş adamı  Hemşerimiz Nazif Ercan, Gerkav Vakfı Başkanı M.Ziya Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Burs veren iş adamlarımız ve bursiyer öğrencilerimiz katılım sağladı. 

 

GERKAV, 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü Gerede Esentepe’de iftar programı düzenledi. Gerede nüfusuna kayıtlı yüzlerce öğrenciye her yıl burs imkânı sunan GERKAV’ın iftar programına Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Gerkav Vakfı Başkanı M.Ziya Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, hayırseverler ve basın mensupları katılım sağladı.

 

Her iki programda İftar öncesi Kur'an-ı Kerim'le başlayan iftar programı, Milletvekillerimiz, Stk temsilcileri, hayır sever iş adamlarımız,  ve öğrencilerimizin konuşmalarıyla samimi bir hava içinde devam etti.

 

Vakıf Başkanı M.Ziya Kahraman vakıf faaliyetlerini kısaca özetleyerek, vakıf olarak geçmiş dönemlerden bugüne artarak gelen bursiyer sayısından bahsetti. "Her yıl 400´ün üzerinde burs başvurusu oluyor, biz bunların yarısını mülakat usulüyle eleyerek 200´e düşürüyoruz. Bütün talepleri karşılayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Mevcut  308 öğrenciye 135.TL burs desteği verdiklerini,  gelen taleplerin yoğunluğundan önümüzdeki dönemde öğrenci sayısını 350 öğrenci sayısına çıkarmayı hedeflediklerini, bunun için iş adamlarımızın daha fazla katkıda bulunmalarını, yeni hayırseverlerimizin aramıza katılmaları gerektiği ve eski bursiyerlerimizin de iş sahibi olduklarında Vakfı unutmamaları hususunda bilgi vererek , Vakıf faaliyetlerinin Hacı Bayram' da açılan Vakıf Binasında sürdürüldüğünü anlattı.

 

Gerede ; AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Allar, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanı Tahir Gayret, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve işadamlarının yaptıkları konuşmalarının ortak vurgusu "Mevcut burs verilen öğrenci sayısının nasıl artırılabileceği" idi.

 

GERKAV´dan burs alan öğrenciler ise yaptıkları konuşmalarında 

 

 "Verilen bursların miktarının öneminden ziyade sahip çıkılması bizleri mutlu etmektedir.”

 

“Çevremizdeki diğer memleketlerden öğrenci arkadaşlarımızdan güzel övgüler gelmektedir.”

 

“Ailem bana çok fazla destek olamıyor. Aldığım KYK bursu  ve Gerkav’ın verdiği burs sayesinde okuyorum bunun için bize destek olanlara ne kadar dua etsek azdır”

 

“ Bizlere destek olan, okumamıza katkı sağlayan büyüklerime teşekkür ediyorum" dediler.

 

Gerkav İftar Yemeği yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Okunma Sayısı: 2388
resim