HABER ARŞİVİ

Entries for 'gerkav'

27
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde ”Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ve bir diğer sözünde de ”Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir” açıklamaları ile aslında bizlere bu konuda ışık tutmaktadır.

[Devamını oku...]

11
VAKFIMIZDAN BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

 

 Vakfımızdan Burs Alan Öğrencilerin Burslarının Devam Etmesi İçin Hazırlık'dan 1. Sınıfa Geçen Öğrenciler Sadece 1. Sınıf Yazan Öğrenci Belgesi. 2.- 3.- 4.- 5.- ve 6. Sınıfa Geçenler İse Geçtikleri Sınıfı Yazan Öğrenci Belgesi ve Transkript Belgelerini Elden veya PTT Kargo İle Vakıf Merkezimize Göndermeleri Zorunludur. Son Gönderim Tarihi. 05.10.2018

[Devamını oku...]

29
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

 Bizlerin bugün dahi kutlarken büyük onur duyduğumuz bu zaferi bizlere kazandıran başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.

[Devamını oku...]

20
KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

 EI açıp, başını eğen, ruhunu toprak eden, o toprağı gözyaşIarıyIa suIayan insanın duasına AIIah, rahmet yağmurIarıyIa karşıIık verir. Gün eI açma günü, günIerden Kurban günü. Bayramınız kutIu oIsun.

[Devamını oku...]

14
15 TEMMUZ ŞANLI DİRENİŞ

 Türkiye’nin destan yazdığı bir gündür. Milli Mücadele döneminden bu yana millet kuvvetini ve gücünü tekrar gösterdiği günlerden bir gündür. Topyekun, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan tek bayrak altında toplanan insanların bir işgale karşı sonuna kadar direnişini temsil eden bir gündür.

 

Çıplak elle ağır silahlara karşı verilen mücadelenin, korkusuz ve amansız örneklerini barındıran Türkiye Tarihi’nin en büyük dönemeçlerinden biri olarak milletin mükemmel ve muhteşem bir direnişle muazzam bir güçle vatanını ve devletini koruduğu bir gündür.

15 Temmuz, bir işgal girişimine karşı doğrudan milletin çıplak eliyle silahları erittiği, tankları ezdiği bir gündür. Tankların insanları ezdiği bir gün olarak anlatılması yanlıştır. 15 Temmuz’da Türk vatandaşı işgalci envantere geçirilmiş tankları ezmiştir.

Türkiye Destanı olarak 15 Temmuz, milli birlik ve beraberliğin can ve mal pahasına birlikte olmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın savaş şartlarında bütün dünyaya gösterildiği bir tarihtir. Bütün dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir direniş hareketidir.

Ey dünya halkları bir direniş yapacaksanız ve zulme baş kaldırıp harekete geçecekseniz işte 15 Temmuz günü büyük Türkiye Direniş Hareketi olarak bütün yatay ve dikey çizgileriyle karşınızda durmaktadır.

15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararının belirlediği bir gün olarak tarihe altın harflerle geçmiş. Biz öldük, biz ezildik, biz yaralandık ama çocuklarımız ve vatanımız sağlamdır.

[Devamını oku...]

14
RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

 Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramı dileğiyle.

[Devamını oku...]

09
KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN.

 Bu gecede mü'minler mümkün mertebe, vakit ve imkânları ölçüsünde Kadir Gecesini değerlendirmeye çalışırlar. Uyku ve istirahatla geçirmemeye gayret ederler. Çünkü bu gecede herbir Kur'ân harfine otuz bin sevap verilmektedir. Diğer ibadetlerin sevabı da o nisbette artış göstermektedir.

Kadir Gecesini değerlendirmek ve o vaktin feyiz ve bereketinden istifadeyi arttırmak için namaz kılınır, Kuran okunur, Kuran tefsirleri mütâlâa edilir. Zikredilir, salavat-ı şerife getirilir. Dualar edilir. Fakir ve kimsesizler doyurulur, bol bol sadaka verilir. Hâsılı her vesileyle vakit nurlandırılır. Kadir Gecesinin getireceği büyük kazanç hakkında rivayet edilen hadisler en güzel teşvik mahiyetini taşımaktadır.

"Kim inanarak, sevabını ancak Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesinde kıyam üzere olursa (uyanık kalıp ihya ederse) geçmiş günahları affedilir."

[Devamını oku...]

19
19 MAYIS

   Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

 

     19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

[Devamını oku...]

01
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

 

VAKFIMIZIN KURULUŞUNDA, GELİŞMESİNDE ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VE KATKISI OLAN HAYIRSEVERİMİZ AHMET KAHRAMAN VEFAT ETMİŞTİR. MERHUMA ALLAH'DAN RAHMET KEDERLİ AİLESİNE SABR'I CEMİL DİLERİZ.

[Devamını oku...]

29
BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

 Berat Kandili; Ramazanın müjdecisi…Şaban ayının yarısı gecesi…

Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…

 Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.

 Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

 Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.

[Devamını oku...]

Sayfa 8 / 13İlk   Geri   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  İleri   Son