HABER ARŞİVİ

Entries for 'gerkav'

18
2017/2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

 Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve Velilerimize 2017 2018 eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyor, sağlık ve huzur diliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun

[Devamını oku...]

06
2017-2018 Burs Başvuruları

 2017-2018 Burs Başvuruları 5 Eylül tarihin'de başlatılmıştır.

[Devamını oku...]

24
RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

  Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramı dileğiyle.

[Devamını oku...]

21
KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN.

 “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.”

[Devamını oku...]

19
2017 ANKARA İFTAR PROĞRAMI

 GERKAV bu yıl Hayırsever işadamları,bursiyer öğrencilerimiz ve aileleri ile  Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesinde iftar programında buluştu.

TBMM Katip Üyesi Bolu Milletvekili Av.Fehmi Küpçü,

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sn.Yüksel COŞKUNYÜREK, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İsmail ALPTEKİN ve üst düzey bürokratlarımızın da katıldığı programda duygulu ve heyecan verici konuşmalar yapıldı.

 

GERKAV'ın ev sahipliği yaptığı İftar Programının ikramını;

FK Mobilya Tasarım, Baki KAHRAMAN ve Oğulları , Fatih,Faruk,Faik ve Fuat KAHRAMAN finanse etmiştir

Allah Bereketlerini artırsın.

[Devamını oku...]

06
GEREDE İFTAR

   02 Haziran 2017 Cuma günü Gerede Uzman Restorant'da her yıl yapmakta olduğumuz iftar proğramımız  yönetim kurulu Başkan yardımcımız Sayın Mithat DAYIOĞLU'NUN Sponsorluğun'da Hayırsever Hemşerilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 

[Devamını oku...]

18
19 MAYIS

 19 Mayıs 1919 Türk milleti için büyük ve önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü 19 Mayıs 1919, bağımsızlık savaşımızın başlatıldığı önemi büyük olan bir gündür. Çünkü 19 Mayıs 1919, Birinci dünya Savaşı’ndan sonra topraklarımızın yabancı işgalinde bulunduğu günlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün çözüm arayışı içinde Bandırma vapuru ile samsun'a çıktığı tarihtir. Çünkü 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin, büyük onur ve asaleti ile Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şahlanarak tam bağımsızlığını elde etmek için çıktığı yolda kesin zafer kazandığı günlerin başlangıç noktasıdır. 

Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin savunulması ve korunması görevini yeni kurulan Türk devletinin dinamik gücü olarak gördüğü Türk gençliğine emanet etmiş ve bu vesileyle de Samsuna çıktığı ve Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı’na başladığı bu günü tüm içtenliğiyle Türk gençlerine ve gençliğine armağan etmiştir. O yüzdendir ki her yıl düzenlenen 19 Mayıs törenlerinde gençler coşkuyla bayramlarını kutlarlar. Atatürk iyi ki Kurtuluş Savaşını başlatıp kazandın diyoruz çünkü Cumhuriyeti de sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz... Atam izindeyiz!

[Devamını oku...]

13
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

 Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.- Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine.. Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

[Devamını oku...]

10
BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

 Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuşlardı:
"Recep, Allah'ın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır". Mübarek Recep ayının ardından gelen Şaban ayı Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in ayıdır. Bu mübarek ayın değerini bilerek, ibadetlerimizi yapmalı, alemlerin Rabbinden af dilemeliyiz.

[Devamını oku...]

22
MİRAÇ KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN.

 Miraç Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede peygamberleri Muhammed’ in, Mekke’ deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Cebrail’in bile giremediği Sidretül Münteha’yı geçerek Allah´ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir.

Miraç gecesindeki yolculuğun ruhsal bir deneyim olduğu tezine karşı Schimmel gibi bazı araştırmacılar ayette kulunun ruhuyla değil, ‘kuluyla birlikte’ seyahat ettiği belirtilmesini sunmuştur. Bazı İslam alimleri de Burak adlı bineğin kullanılmasını Miraç’ın tamamen ruhsal bir deneyim olamayacağına kanıt olarak göstermişlerdir.

Miraç’ta kendisine sunulan şarap, bal ve süt dolu üç bardaktan süt bardağını tercih ederek sütü içmiştir. Bu sebeple Anadolu’da çoğu yerde bu gecede süt içme ve dağıtma geleneği olduğu ifade edilmektedir. Bazı yerlerde tatlı da yapılır ve dağıtılır. Konya’da bu geceye süt gecesi de denilmektedir.

Beş vakit namaz, bu gecede farz kılınmış, Bakara suresinin iman esaslarını ve dua cümleleri içeren son 2 ayeti tebliğ edilmiş ve şirk koşmayan herkesin cennete gireceği müjdesi verilmiştir. Bu günde genelde Müslümanlar dua eder, tesbih çeker ve Yasin Suresi’ni okurlar, veya camilerdeki programlarda yer alırlar.

Bu olayın bahsi İslam’ın kutsal kitabı Kur’an’da İsra ve Necm Surelerinde geçer. Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.

[Devamını oku...]

Sayfa 10 / 13İlk   Geri   4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  İleri   Son